banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Rawon Jawa Timur - zwarte rundvlees soep op Oost-Javaanse wijze
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Rawon Jawa Timur
zwarte rundvlees soep op Oost-Javaanse wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gram runderschenkel
1500 ml water
6 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 bosuitje
1 eetl zout
1/2 theel peper
3 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 keluak/kluwek
1 cm kunyit
4 kemiri noten
 
Tabuaran:
garnering:
3 eetl sambal trasi
kroepoek
100 gr tauge
6 eieren
6 plakken tempe goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes van 2 cm en de bosui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak deze kort mee.
Voeg dan het water toe samen met de peper, de palmsuiker, het zout en het asemwater en kook het geheel zachtjes totdat het vlees gaar is. Schep dan de bosui erdoor en verdeel de soep over 6 kommen. Verdeel de garnering over de kommen en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 120 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586489