banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 14 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 25 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 2 Comments

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Rawon 2
zwarte kruidige en geurige rundvleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr rundvlees
3 cm laos
3 cm jahe
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2500 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 rode rawits
5 kluwek noten
3 cm kunyit (krukuma)
6 sjalotten
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukken, kneus de laos en de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minutes. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Verhit in een pan het water en voeg all ingrediënten toe en laat zit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Serveer
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    AmilianO · 2 years ago
    Probeer dit gerecht eens te maken van ossestaart vlees. Mijn inziens veeeel smakelijker.
    Wel veel langer koken tot vlees zacht is.
    Groetjes , Alex
  • This commment is unpublished.
    Paul · 4 years ago
    Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover rauwe taugé gelegd is waarover de rawon wordt geschept, schepje sambal trasi (zelf gewreven), krupuk udang en tempé fricadelletjes ('menjeng of mendol)én telor asin.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36491468