1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
2 Comments

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Rawon 2
zwarte kruidige en geurige rundvleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr rundvlees
3 cm laos
3 cm jahe
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2500 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 rode rawits
5 kluwek noten
3 cm kunyit (krukuma)
6 sjalotten
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukken, kneus de laos en de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minutes. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Verhit in een pan het water en voeg all ingrediënten toe en laat zit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Serveer
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    AmilianO · 2 years ago
    Probeer dit gerecht eens te maken van ossestaart vlees. Mijn inziens veeeel smakelijker.
    Wel veel langer koken tot vlees zacht is.
    Groetjes , Alex
  • This commment is unpublished.
    Paul · 3 years ago
    Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover rauwe taugé gelegd is waarover de rawon wordt geschept, schepje sambal trasi (zelf gewreven), krupuk udang en tempé fricadelletjes ('menjeng of mendol)én telor asin.

who is online

We hebben 212 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757225