Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
2 Comments
Rawon 2 - zwarte kruidige en geurige rundvleessoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rawon 2
zwarte kruidige en geurige rundvleessoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr rundvlees
3 cm laos
3 cm jahe
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2500 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 rode rawits
5 kluwek noten
3 cm kunyit (krukuma)
6 sjalotten
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukken, kneus de laos en de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minutes. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Verhit in een pan het water en voeg all ingrediënten toe en laat zit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Serveer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    AmilianO · 6 years ago
    Probeer dit gerecht eens te maken van ossestaart vlees. Mijn inziens veeeel smakelijker.
    Wel veel langer koken tot vlees zacht is.
    Groetjes , Alex
  • This commment is unpublished.
    Paul · 7 years ago
    Volgens Hilbert in Indisch kook en leesboek (1992)wordt rawon gegeten met rijst of lontong waarover rauwe taugé gelegd is waarover de rawon wordt geschept, schepje sambal trasi (zelf gewreven), krupuk udang en tempé fricadelletjes ('menjeng of mendol)én telor asin.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935286