Rawon 2
zwarte kruidige en geurige rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr rundvlees
3 cm laos
3 cm jahe
1 serehstengel
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
2500 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode rawits
5 kluwek noten
3 cm kunyit (krukuma)
6 sjalotten
7 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukken, kneus de laos en de jahe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minutes. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Verhit in een pan het water en voeg all ingrediënten toe en laat zit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Serveer
Zoeken
Laatst gelezen
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Gulai Itik (Padang) - eend in groene pepersaus
- Cah Brokoli Hioko - roerbak van broccoli met shiitake
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sambal Daging
- Daging Cah Taoge - rundvlees met tauge
- Lauk Gadang 2 - rundvlees stoofpotje
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...