logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayap Ayam Krengsengan
kippenvleugels in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippenvleugels
2 eetl petis udang
1 eetl kecap manis
1 tomaat
3 rode lomboks
1/2 theel zout
1 eetl palmsuiker
750 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
2 rode rawits
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vleugels doormidden, de tomaat in kleine stukjes en de lombok in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de petis voor 3 minuten. Voeg de vleugels toe en meng alles goed en totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de kecap toe.
Meng de tomaat en de lombok erdoor en voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en roer totdat alles gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 99 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160550