gebakken kippenvleugels in zwarte pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippenvleugels
olie
Bahan pencelup:
marinade/coating:
3 eetl maizena
3 eetl water
1/2 theel rode peper vlokken
2 teentjes knoflook, gehakt
1 theel zout
1/2 theel peper
Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 theel worchestersaus
1/2 theel zout
1 theel zwarte peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
1 theel sago bloem + 1 theel water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vleugels in 2 stukken. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng dan de kip erdoor en laats dit 15 minuten marineren. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de oestersaus, de kecap en de worchestersaus toe en meng goed. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de opgeloste sago toevoegen en breng aan de kook.
Voeg dan de kip toe en meng het zodat de vleugels gecoat zijn door de saus. Serveer.