zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Lado Hijau 1 - Sambal van groene lomboks
- Tahu Goreng Kuning - kruidige gebakken tahu
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Lula Jakarta - in kokosmelk gestoofd gekruid lamsvlees
- Barubik - bananen in kokosmelksaus
- Sayur Bening Udang - pittige friszurige gestoofde garnalen
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Pelas tawon - Gekruide honingraat in een pakketje
Gurami Masak Taoco - gebakken vis met een saus van taoco


Gurami Masak Taoco
gebakken vis met een saus van taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stuks / 800 gr gurami, anders forel
5 cm jahe
3 eetl kecap asin
5 eetl taoco
1 eetl palmsuikser
1 theel peper
1 wortel
2 lente-ui
1 tomaat
200 ml kippenbouillon
1 eetl maizena, aangelengd met wat water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortel julienne. Snijd de lente-ui en de tomaat in kleine stukjes/blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Wrijf de moten in met de kecap en de jahe en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de taoco, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de wortel, de lente-ui, de tomaat en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan de maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de vis en serveer.
gebakken vis met een saus van taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stuks / 800 gr gurami, anders forel
5 cm jahe
3 eetl kecap asin
5 eetl taoco
1 eetl palmsuikser
1 theel peper
1 wortel
2 lente-ui
1 tomaat
200 ml kippenbouillon
1 eetl maizena, aangelengd met wat water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortel julienne. Snijd de lente-ui en de tomaat in kleine stukjes/blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Wrijf de moten in met de kecap en de jahe en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de taoco, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de wortel, de lente-ui, de tomaat en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan de maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de vis en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.