gebakken vis met een saus van taoco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stuks / 800 gr gurami, anders forel
5 cm jahe
3 eetl kecap asin
5 eetl taoco
1 eetl palmsuikser
1 theel peper
1 wortel
2 lente-ui
1 tomaat
200 ml kippenbouillon
1 eetl maizena, aangelengd met wat water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortel julienne. Snijd de lente-ui en de tomaat in kleine stukjes/blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Wrijf de moten in met de kecap en de jahe en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de taoco, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de wortel, de lente-ui, de tomaat en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan de maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de vis en serveer.