Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gurami Masak Taoco - gebakken vis met een saus van taoco

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gurami Masak Taoco
gebakken vis met een saus van taoco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stuks / 800 gr gurami, anders forel
5 cm jahe
3 eetl kecap asin
5 eetl taoco
1 eetl palmsuikser
1 theel peper
1 wortel
2 lente-ui
1 tomaat
200 ml kippenbouillon
1 eetl maizena, aangelengd met wat water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Rasp de jahe. Snijd de wortel julienne. Snijd de lente-ui en de tomaat in kleine stukjes/blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Wrijf de moten in met de kecap en de jahe en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de taoco, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Dan de wortel, de lente-ui, de tomaat en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook.
Meng dan de maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Schep de saus over de vis en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 589 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906315