Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gurami Semur - kruidige gestoofde goerami

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gurami Semur
kruidige gestoofde goerami 

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500gr goerami, anders karper
1 theel limoensap
1 theel zout
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
7 rode rawits
2 cm laos
2 salam blaadjes
2 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml water
2 tomaten
2 bieslook
2 eetl olie 
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1/2 theel peper
 
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap ten laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de rawits, de laos en de salam toe en bak nog 1 minuut. Dan het water, de kecap en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de gehakte tomaten en de vis toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Snijd de bieslook in stukjes en schep dit erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251885