Gurami Semur
kruidige gestoofde goerami
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500gr goerami, anders karper
1 theel limoensap
1 theel zout
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
7 rode rawits
2 cm laos
2 salam blaadjes
2 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
300 ml water
2 tomaten
2 bieslook
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het zout en het limoensap ten laat dit tenminste 20 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de rawits, de laos en de salam toe en bak nog 1 minuut. Dan het water, de kecap en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de gehakte tomaten en de vis toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Snijd de bieslook in stukjes en schep dit erdoor en serveer.