Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gurami Kuah Pucung - gebakken vis in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gurami Kuah Pucung
gebakken vis in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurami, anders forel of karper
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 limoen, sap
1 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
400 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 lente-ui
1-2 eetl bawang goreng
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
3 keluak/kluwek, gestoomd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met de knoflook, de ketumbar, het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de vis en de lente-ui toevoegen en kook totdat het vocht gehalveerd is. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068653