Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gurami Kuah Pucung - gebakken vis in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gurami Kuah Pucung
gebakken vis in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurami, anders forel of karper
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 limoen, sap
1 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
400 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 lente-ui
1-2 eetl bawang goreng
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
3 keluak/kluwek, gestoomd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met de knoflook, de ketumbar, het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de vis en de lente-ui toevoegen en kook totdat het vocht gehalveerd is. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930428