zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Cumi - inktvis in een rode pittige en romige saus
- Sambal Petis
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
- Babi sayuran
- Sup Ubi Bete-soep van taro met gerookte tonijn
- Bubur Bajem - rijstepap met spinazie en mais
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Kepayang - Zoetzuur van kluwek
- Ayam Bakar Limau - geroosterde kip met citroen
Gurami Kuah Pucung - gebakken vis in een kruidige saus


Gurami Kuah Pucung
gebakken vis in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurami, anders forel of karper
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 limoen, sap
1 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
400 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 lente-ui
1-2 eetl bawang goreng
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
3 keluak/kluwek, gestoomd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met de knoflook, de ketumbar, het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de vis en de lente-ui toevoegen en kook totdat het vocht gehalveerd is. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
gebakken vis in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurami, anders forel of karper
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 limoen, sap
1 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
400 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 lente-ui
1-2 eetl bawang goreng
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
3 keluak/kluwek, gestoomd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met de knoflook, de ketumbar, het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de vis en de lente-ui toevoegen en kook totdat het vocht gehalveerd is. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.