Recente Reacties

Gurami Kuah Pucung
gebakken vis in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurami, anders forel of karper
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 limoen, sap
1 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
400 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 lente-ui
1-2 eetl bawang goreng
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
3 keluak/kluwek, gestoomd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met de knoflook, de ketumbar, het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de vis en de lente-ui toevoegen en kook totdat het vocht gehalveerd is. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 224 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583883