banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gurami Kuah Pucung - gebakken vis in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gurami Kuah Pucung
gebakken vis in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurami, anders forel of karper
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 limoen, sap
1 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
400 ml water
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 lente-ui
1-2 eetl bawang goreng
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode rawits
3 keluak/kluwek, gestoomd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten. Rasp de knoflook en snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de vis in met de knoflook, de ketumbar, het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het water, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de vis en de lente-ui toevoegen en kook totdat het vocht gehalveerd is. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40316847