Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr. runderpoulet
250 ml. water
1 theel. vetsin
500 gr. sperciebonen
250 gr. wortels
125 gr. bamboescheuten
1/2 theel peper
2 groene lomboks
2 eetl olie
4 sjalotten
zout naar smaak.
Haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de polet gaar in het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de groenten in stukjes, de bamboescheuten in dunne reepjes, de sjalotten fijn en de lomboks in ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 2 minten en voeg dan de boemboe toe en bak dit nog voor 1 minuut. Dan de groenten toevoegen en deze knapperig bakken maar niet te gaar. Als laatste het zout en evt. vetsin toevoegen gevolgd door de bouillon. Nog even laten sudderen zodat de saus gevormd wordt.