banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

KokkieBlanda 5 hours ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Peter PvW 16 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Carla 26 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur keluak ayam
zwarte kip uit Jepara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
800 ml water
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 rode lomboks
400 ml kokosmelk
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
1 theel ketumbar
1/2 theel trassi
3 keluak/kluwek noten
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in schuine repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en kook de kip halfgaar. Giet af maar laat 500ml bouillon over.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg de bumbu en de kip toe en bak dit todat de kleur verandert. Voeg dan de bouillon, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel gaar. Dan het asemwater er door roeren en serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36229982