Sayur keluak ayam
zwarte kip uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
800 ml water
3 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 rode lomboks
400 ml kokosmelk
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl asemwater
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
1 theel ketumbar
1/2 theel trassi
3 keluak/kluwek noten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in schuine repen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en kook de kip halfgaar. Giet af maar laat 500ml bouillon over.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg de bumbu en de kip toe en bak dit todat de kleur verandert. Voeg dan de bouillon, de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel gaar. Dan het asemwater er door roeren en serveer.