banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 3 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 4 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sayur Lombok Hati Ampela - kruidig gebakken kippenlevertjes in saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sayur Lombok Hati Ampela
kruidig gebakken kippenlevertjes in saus 

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenmaagjes/lever
200 gr tempe
500 ml water
3 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1500 ml kokosmlek
2 salam blaadjes
3 groene lomboks
2 rode lomboks
4 rode rawit
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm laos
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
3 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maagjes en lever in stukjes, de tempe in blokjes en de lomboks in stukjes en de rawits zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jeruk purut, de jahe en het zout toe en kook het vlees gaar. Giet daarn af.
Verhit in een pan de kokosmelk met de salam, de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de tempe, de lomboks, de rawits en het vlees toe en kook het geheel langzaam gaar.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 248 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37064195