Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sayur Lombok Hati Ampela - kruidig gebakken kippenlevertjes in saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Lombok Hati Ampela
kruidig gebakken kippenlevertjes in saus 

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenmaagjes/lever
200 gr tempe
500 ml water
3 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1500 ml kokosmlek
2 salam blaadjes
3 groene lomboks
2 rode lomboks
4 rode rawit
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm laos
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
3 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maagjes en lever in stukjes, de tempe in blokjes en de lomboks in stukjes en de rawits zeer fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jeruk purut, de jahe en het zout toe en kook het vlees gaar. Giet daarn af.
Verhit in een pan de kokosmelk met de salam, de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de tempe, de lomboks, de rawits en het vlees toe en kook het geheel langzaam gaar.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100919