logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Panggang Pedas
pittige gegrilde gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asamwater
1 theel zout
1/2 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm kunyit, geroosterd
1 theel terasi/trasi, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm kencur
3 cm lengkuas/laos
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater, de peper en het zout en laat het 15 minuten marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip op laag vuur gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 119 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397729