Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ayam Panggang Pedas - pittige gegrilde gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Pedas
pittige gegrilde gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 eetl asamwater
1 theel zout
1/2 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm kunyit, geroosterd
1 theel terasi/trasi, geroosterd
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm kencur
3 cm lengkuas/laos
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken en wrijf deze in met het asamwater, de peper en het zout en laat het 15 minuten marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan de kip toe en kook de kip op laag vuur gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtkoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de saus. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257078