Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Panggang Riau - geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Riau
geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml water
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
2 serehstengels
1 cm laos
3 eetl limoensap
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 rode sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kemiries
1 cm kunyit
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 3 minuten. Voeg de jeruk purut, de salam , de sereh en de laos toe. Dan de kip toevoegen en bak deze goudbruin. Vervolgens het limoemsap, de palmsuiker en het water toevoegen en het geheel laten sudderen totdat de kip vrijwel gaar is geworden. Rooster vervolgens de kip boven een houtskoolvuurtje totdat de kip gaar is geworden onder voortdurend sprenkelen van de overgebleven saus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 302 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916615