banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 hours ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bakmi Godog Yogya
bami uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lomi (dikke eier noodles)
2 eieren
1 bosuitje
1 tomaat
100 gr kool
200 gr kipfilet (gekookt)
4 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1750 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
5 kemiri noten
1/2 theel ebi
 
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
1 takjes selderij
 
Cara  membuat:
bereiding;
Kook eerst de lomi in heet water vrijwel gaar en giet af. Klop de eieren, snijd de bosui in stukjes, de kool fijn en hak de tomaat fijn. Pluis de kipfilet uiteen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de eieren toe en bak deze als roerei gaar. Dan de bosui, de tomaat en de kool toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de kip, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Dan de lomi toevoegen en kook het geheel gaar.
Bestrooi het met de bawang goreng de de gehakte selderij en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39560321