cassavekoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr singkong (casseve)
1/2 theel. zout
150 gr. geraspte kokos
1 zakje vanillesuiker
100 gr. gula jawa/bali (palmsuiker)
bananenblad
2 eetl water
Cara membuat:
Bereiding::
Stoom de singkong gaar. Snijd deze daarna in stukken en verwijder de harde nerven. Rasp de palmsukker. Meng in een kom 100 gr kokos, het water en 1/4 theel zout totdat de kokos gelijkmatig vochtig geworden is. Wikkel de cassave met de palmsuiker, 1/4 theel zout, de vanillesuiker en 50 gr kokos in het bananenblad en stoom dit voor 5-10 minuten totdat de kokos en de palmsuiker zacht geworden zijn. Wrijf of maal dit mengsel dan tot een gelijkmatige massa en stort deze massa in een bakblik (max 2cm hoog). Druk de massa goed aan en snijd het in ruitjes nadat het is afgekoeld. Wenstel het door de vochtige kokos en serveer.
ingrediënten:
600 gr singkong (casseve)
1/2 theel. zout
150 gr. geraspte kokos
1 zakje vanillesuiker
100 gr. gula jawa/bali (palmsuiker)
bananenblad
2 eetl water
Cara membuat:
Bereiding::
Stoom de singkong gaar. Snijd deze daarna in stukken en verwijder de harde nerven. Rasp de palmsukker. Meng in een kom 100 gr kokos, het water en 1/4 theel zout totdat de kokos gelijkmatig vochtig geworden is. Wikkel de cassave met de palmsuiker, 1/4 theel zout, de vanillesuiker en 50 gr kokos in het bananenblad en stoom dit voor 5-10 minuten totdat de kokos en de palmsuiker zacht geworden zijn. Wrijf of maal dit mengsel dan tot een gelijkmatige massa en stort deze massa in een bakblik (max 2cm hoog). Druk de massa goed aan en snijd het in ruitjes nadat het is afgekoeld. Wenstel het door de vochtige kokos en serveer.