zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Semur Ayam - gekruide kip in heerlijke saus


Semur Ayam
gekruide kip in heerlijke saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
2 salam blaadjes
3 kruidnagels
3 cm kaneel
1 sereh stengel
5 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
800 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
2 rode rawits
2 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
Cara mambuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snijd de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe samen met de salam, sereh, kruidnagel, kaneel en de bumbu en meng alles goed. Dan de kecap, zout en peper toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes verder totdat de kip gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.