Balado Telur Cabai Hijau
eieren in groene peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren, gekookt
5 jeruk purut blaadjes
4 groene tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl asamwater (1/4 theel asam+1/2 eetl water)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 groene lomboks
5 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaten in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de jeruk purut en de tomaten totdat deze zacht zijn geworden. Voeg dan de eieren, het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens het asamwater toevoegen en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
- Sateh bumbu kuning
- Sambal Goreng Tahu Udang - tahu met garnalen in pittige saus
- Siap base kalas - Kip in Gekruide Kokosmelk
- Khow Paad Sapparod 3
- Piendang Kecap Sayur Dan Tahu - zacht gestoofde groenten met tahu
- Bandrek - drankje
- Ayam Bakar Bumbu Kluwak - geroosterde gekruide kip
- Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
- Palai Udang - Geroosterde garnalenpakketjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...