zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Ame Kumute 2


Ame Kumute 2
Bahan-bahan;
ingrediënten:
8 eieren
1 ui
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks / 1 eetl sambal ulek (zie resep)
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl asemwater (1 theel asem en 2 eetl water)
Cara membuat:
Bereiding:
kook de eieren voor 5 minuten. Laat deze afkoelen en pel ze. Druk vervolgens de eieren plat zonder dat deze barsten. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kunyit fijn en meng dit met het zout. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en stoof hierin de ui, de knoflook, de lomboks en de kunyit/zout. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en laat dit geheel sudderen totdat de saus gebonden is.
ingrediënten:
8 eieren
1 ui
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks / 1 eetl sambal ulek (zie resep)
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl asemwater (1 theel asem en 2 eetl water)
Cara membuat:
Bereiding:
kook de eieren voor 5 minuten. Laat deze afkoelen en pel ze. Druk vervolgens de eieren plat zonder dat deze barsten. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kunyit fijn en meng dit met het zout. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en stoof hierin de ui, de knoflook, de lomboks en de kunyit/zout. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en laat dit geheel sudderen totdat de saus gebonden is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.