Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ame Kumute 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ame Kumute 2
Bahan-bahan;
ingrediënten:
8 eieren
1 ui
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks / 1 eetl sambal ulek (zie resep)
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl asemwater (1 theel asem en 2 eetl water)

Cara membuat:
Bereiding:
kook de eieren voor 5 minuten. Laat deze afkoelen en pel ze. Druk vervolgens de eieren plat zonder dat deze barsten. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kunyit fijn en meng dit met het zout. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en stoof hierin de ui, de knoflook, de lomboks en de kunyit/zout. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en laat dit geheel sudderen totdat de saus gebonden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 235 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974