Bahan-bahan;
ingrediënten:
8 eieren
1 ui
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks / 1 eetl sambal ulek (zie resep)
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl asemwater (1 theel asem en 2 eetl water)
Cara membuat:
Bereiding:
kook de eieren voor 5 minuten. Laat deze afkoelen en pel ze. Druk vervolgens de eieren plat zonder dat deze barsten. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kunyit fijn en meng dit met het zout. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en stoof hierin de ui, de knoflook, de lomboks en de kunyit/zout. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en laat dit geheel sudderen totdat de saus gebonden is.
ingrediënten:
8 eieren
1 ui
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks / 1 eetl sambal ulek (zie resep)
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
2 eetl asemwater (1 theel asem en 2 eetl water)
Cara membuat:
Bereiding:
kook de eieren voor 5 minuten. Laat deze afkoelen en pel ze. Druk vervolgens de eieren plat zonder dat deze barsten. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne reepjes. Wrijf de kunyit fijn en meng dit met het zout. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en stoof hierin de ui, de knoflook, de lomboks en de kunyit/zout. Voeg dan het asemwater en de eieren toe en laat dit geheel sudderen totdat de saus gebonden is.