logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lodeh kluwih
broodvrucht met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 broodvrucht (kluwih)
5 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
6 salamblaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemiri's
1 eetl. ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel, trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de broodvrucht in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de broodvrucht, de laos, de boemboe en de salam aan toe en stoof dit voor 30 minuten. dan de dikke kokosmelk, het zout en de lomboks aan toevoegen en dit nog 5 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133