broodvrucht met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 broodvrucht (kluwih)
5 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
6 salamblaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemiri's
1 eetl. ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de broodvrucht in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de broodvrucht, de laos, de boemboe en de salam aan toe en stoof dit voor 30 minuten. dan de dikke kokosmelk, het zout en de lomboks aan toevoegen en dit nog 5 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 broodvrucht (kluwih)
5 groene lomboks
4 cm laos, gekneusd
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
6 salamblaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemiri's
1 eetl. ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerst de kemiries en de ketumbar droog in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de broodvrucht in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg daar de broodvrucht, de laos, de boemboe en de salam aan toe en stoof dit voor 30 minuten. dan de dikke kokosmelk, het zout en de lomboks aan toevoegen en dit nog 5 minuten laten sudderen.