eieren in saus
Bahan-bahan:
Ingredienten:
8 eieren
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
200 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten van de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit met de boemboe. Meng de asem met het water. Kook de eieren in water zacht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor het boemboe mengsel en het asemwater. Voeg de zachtgekookte gepelde eieren toe en kook dit zachtjes door totdat de saus gebonden is.
Ingredienten:
8 eieren
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
200 ml kokosmelk
1 theel asem
2 eetl water
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
1 theel zout
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten van de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit met de boemboe. Meng de asem met het water. Kook de eieren in water zacht. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor het boemboe mengsel en het asemwater. Voeg de zachtgekookte gepelde eieren toe en kook dit zachtjes door totdat de saus gebonden is.