logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Masak habang samarinda
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees of 1 kip
11 sjalotten
5 kemirinoten
tomatenpuree
1 eetl gula jawa
5 rode lomboks (spaanse pepers)
6 teentjes knoflook
1 eetl ketoembar
3 cm gember (jahe/djahé)
2 eetl ketjap asin
ve-tsin

Cara Membuat:
bereiding:
Ontpit de pepers en blancheer deze kort. Wrijf de sjalotten, de knoflook, de kemirienoten, de ketoembar en de gember fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer goed. Vervolgens het vlees toevoegen en bakken. Dan de gula jawa, de ve-tsin en de ketjap toevoegen. Het vlees gaar stoven. Zo nu en dan water toevoegen, maar wel een gebonden saus houden.

Add comment

Submit

who is online

We have 85 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421765