Gestoofd gekruide runderlapjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kg rundvlees
Haluskan:
boemboe:
3 eetl sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theel sambal trassi
2 gepofte kemiries
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 eetl asem
zout
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in repen van 4 cm dikte. Wrijf dan het vlees in met het zout en asem. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal trassie, de kemiries en de gula jawa tot een boemboe (pasta). Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes mee en voeg wat water toe. Stoof het vlees gaar en zacht. Het mag niet al te droog worden.
ingrediënten:
1/2 kg rundvlees
Haluskan:
boemboe:
3 eetl sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theel sambal trassi
2 gepofte kemiries
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 eetl asem
zout
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in repen van 4 cm dikte. Wrijf dan het vlees in met het zout en asem. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal trassie, de kemiries en de gula jawa tot een boemboe (pasta). Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes mee en voeg wat water toe. Stoof het vlees gaar en zacht. Het mag niet al te droog worden.