logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Masak Habang
Gestoofd gekruide runderlapjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kg rundvlees

Haluskan:
boemboe:
3 eetl sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theel sambal trassi
2 gepofte kemiries
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 eetl asem
zout

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in repen van 4 cm dikte. Wrijf dan het vlees in met het zout en asem. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal trassie, de kemiries en de gula jawa tot een boemboe (pasta). Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes mee en voeg wat water toe. Stoof het vlees gaar en zacht. Het mag niet al te droog worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 30 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151548