zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Sayap Goreng Manis - zoet gebakken kippenvleugels


Sayap Goreng Manis
zoet gebakken kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 theel limoensap
2 salam blad
1 cm laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 eetl + 1 theel palmsuiker
500 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vleugels in met het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de vleugels toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen meng goed.
Vervolgens het kokoswater beetje bij beetje toevoegen en kook het vervolgens gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de vleugels uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels daarna goudbruin. Laat deze eerst uitlekken en serveer.
zoet gebakken kippenvleugels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 theel limoensap
2 salam blad
1 cm laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 eetl + 1 theel palmsuiker
500 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vleugels in met het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de vleugels toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen meng goed.
Vervolgens het kokoswater beetje bij beetje toevoegen en kook het vervolgens gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de vleugels uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels daarna goudbruin. Laat deze eerst uitlekken en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.