logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sayap Goreng Manis
zoet gebakken kippenvleugels

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 theel limoensap
2 salam blad
1 cm laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 eetl + 1 theel palmsuiker
500 ml kokoswater
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vleugels in met het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de vleugels toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen meng goed.
Vervolgens het kokoswater beetje bij beetje toevoegen en kook het vervolgens gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de vleugels uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels daarna goudbruin. Laat deze eerst uitlekken en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 112 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140073