Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sayap Goreng Manis - zoet gebakken kippenvleugels

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayap Goreng Manis
zoet gebakken kippenvleugels

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugels
1 theel limoensap
2 salam blad
1 cm laos
1 serai/sereh/citroengras
1 theel zout
1 eetl + 1 theel palmsuiker
500 ml kokoswater
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
1 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vleugels in met het limoensap en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de vleugels toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen meng goed.
Vervolgens het kokoswater beetje bij beetje toevoegen en kook het vervolgens gaar en totdat het vocht is verdampt. Schep de vleugels uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de vleugels daarna goudbruin. Laat deze eerst uitlekken en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458