zoeken
Recente reacties

21 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Pad Thai - gebakken thaise mie
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Bala gudeg - rundvlees met nangka
- Tum Kha Gai - pittige soep met kip en kokosmelk
- Geotjeori - groene salade
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Gegrilde kip met citroengras
- Jangan menir - spinazie en mais
Baechu Doenjang Guk - kool soep met sojabonen pasta


Baechu Doenjang Guk
kool soep met sojabonen pasta
Ingrediënten:
450 gr chinese kool
900 ml ansjovis bouillon (zie recept)
2 eetl doenjang (koreaanse tauco)
1 theel gochujang (rode peper pasta)
1 eetl guk ganjang (soja saus)
2 teentjes knoflook
2 lenteuitjes
ingrediënten ansjovis bouillon:
12 middelgrote gedroogde ansjovis
1300 ml water
bereiding:
kook de ansjovis in het water voor 10 minuten en zeef daarna de bouillon. Hak de knoflook fijn en snijd de kool in grove stukken in de lengte en de lente uitjes in stukken.
Meng de doenjang, de gochujang en de guk ganjang door de bouillon. Verhit de bouillon en voeg de kool toe en laat het zachtjes 15 minuten sudderen. Voeg dan de knoflook en de lenteuitjes toe en nog 5 minuten zachtjes sudderen. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.