Recente Reacties

Yu Xiang Qiezi -鱼香茄子
aubergine met knoflook saus

Ingrediënten:
400 gr aubergine (lange dunne paarse)
1/2 theel zout
water
1 1/2 eetl olie
50 gr varkensgehakt
2 eetl chili knoflook saus
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-ui

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 eetl donkere sojasaus
1 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena
4 eetl water
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergine in langwerpige blokjes. Verhit in een pan het water samen met het zout en breng aan de kook. Voeg dan de aubergine toe en kook deze voor 3 minuten. Giet daarna af en laat het goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui fijn (groen en wit apart)
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt rul. Voeg dan de chili knoflook saus, de knoflook, de jahe en het witte deel van de lente-ui en bak dit voor 2-3 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit totdat het heet is geworden.
Meng dan de saus erdoor. Strooi het groene deel van de lente-ui erover en serveer.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 186 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587668