Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Yu Xiang Qiezi -鱼香茄子 - aubergine met knoflook saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Yu Xiang Qiezi -鱼香茄子
aubergine met knoflook saus

Ingrediënten:
400 gr aubergine (lange dunne paarse)
1/2 theel zout
water
1 1/2 eetl olie
50 gr varkensgehakt
2 eetl chili knoflook saus
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-ui

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 eetl donkere sojasaus
1 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena
4 eetl water
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergine in langwerpige blokjes. Verhit in een pan het water samen met het zout en breng aan de kook. Voeg dan de aubergine toe en kook deze voor 3 minuten. Giet daarna af en laat het goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui fijn (groen en wit apart)
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt rul. Voeg dan de chili knoflook saus, de knoflook, de jahe en het witte deel van de lente-ui en bak dit voor 2-3 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit totdat het heet is geworden.
Meng dan de saus erdoor. Strooi het groene deel van de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en één lid online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41080867