Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Yu Xiang Qiezi -鱼香茄子 - aubergine met knoflook saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Yu Xiang Qiezi -鱼香茄子
aubergine met knoflook saus

Ingrediënten:
400 gr aubergine (lange dunne paarse)
1/2 theel zout
water
1 1/2 eetl olie
50 gr varkensgehakt
2 eetl chili knoflook saus
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
2 lente-ui

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 eetl donkere sojasaus
1 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena
4 eetl water
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd de aubergine in langwerpige blokjes. Verhit in een pan het water samen met het zout en breng aan de kook. Voeg dan de aubergine toe en kook deze voor 3 minuten. Giet daarna af en laat het goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui fijn (groen en wit apart)
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt rul. Voeg dan de chili knoflook saus, de knoflook, de jahe en het witte deel van de lente-ui en bak dit voor 2-3 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak dit totdat het heet is geworden.
Meng dan de saus erdoor. Strooi het groene deel van de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455583