姜汁菠菜 - spinazie in een gember sesamsaus
Ingrediënten:
450 gr spinazie
1 eetl goji bessen
1 eetl gehakte wortel
1/2 eetl sesam zaad
1 eetl lente-ui, gehakt
1/2 theel sesam olie
water
Ingrediënten dressing:
3 cm gember
2 eetl water
1 eetl soja saus
2 theel zout
1 eetl sesam olie
2 theel azijn
Bereiding:
Hak de gember fijn en meng dit met het water en laat voor 20 minuten intrekken. Voeg dan de overige ingrediënten toe en zet apart.
Verhit in een pan het water samen met de sesam olie en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie met de goji bessen en de wortel toe en kook voor 30 seconden. Giet af en pers voorzichtig het water eruit.
Meng de spinazie en de besjes/wortel met de dressing, de sesamzaad en de lente-ui en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sambal Goreng Bloemkol - gekruide bloemkool in saus
- Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip
- Ayam Setan Panggang - pittige geroosterde kip
- Ayam Bumbu Petis
- Garang Jamur - Paddenstoelen in bananenblad
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
- Ayam Marengeh - dronken stukjes kip
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Burung Puyuh Panggang - Geroosterde kwartel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...