zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Jukut Nangka - Gestoofde nangka


Jukut Nangka
Gestoofde nangka
Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
2 salam blad
Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
6 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes en kook deze in het water met wat zout voor 15 minuten. Laat de nangka daarna afkoelen in koud water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 mkinuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de salam, de sereh en de nangka toe en stoof dit verder totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
500 gr nangka
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
2 salam blad
Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
6 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes en kook deze in het water met wat zout voor 15 minuten. Laat de nangka daarna afkoelen in koud water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 mkinuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de salam, de sereh en de nangka toe en stoof dit verder totdat de saus is ingedikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.