Recente reacties

Ron 7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Jukut Nangka - Gestoofde nangka

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jukut Nangka
Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
2 salam blad

Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
6 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes en kook deze in het water met wat zout voor 15 minuten. Laat de nangka daarna afkoelen in koud water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 mkinuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de salam, de sereh en de nangka toe en stoof dit verder totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 190 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42109974