Gestoofde nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
2 salam blad
Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
6 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes en kook deze in het water met wat zout voor 15 minuten. Laat de nangka daarna afkoelen in koud water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 mkinuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de salam, de sereh en de nangka toe en stoof dit verder totdat de saus is ingedikt.
ingrediënten:
500 gr nangka
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
2 salam blad
Haluskan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
6 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
2 cm kencur
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de nangka in stukjes en kook deze in het water met wat zout voor 15 minuten. Laat de nangka daarna afkoelen in koud water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 mkinuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de salam, de sereh en de nangka toe en stoof dit verder totdat de saus is ingedikt.