logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Jukut nangka mekuah
nangka (jackfruit) in kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr Nangka*
1000 ml kippenbouillon
1000 ml kokosmelk
2 theel. zout
1/2/ theel. zwarte peperkorrels gekneusd

Haluskan:
boemboe:
125 gr base jukut

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten

Cara membuat:
bereiding:
Schil de nangka en snijd deze in stukjes van 2,5x1 cm.
Verwarm de kippenbouillon en voeg hier aan toe de boemboe en de nangka stukjes. Breng het geheel aan de kook. Giet vervolgens de kokoksmelk er aan toe en laat dit onder voortdruend roeren sudderen totdat de nangka zacht is geworden en de saus wat is ingedikt.
Breng het geheel eventueel nog wat op smaak met wat peper en zout en bestrooi het voor het opdienen met bawang goreng.

* indien er geen nangka te krijgen is gebruik dan carambola, pompoen of koolraap. Carambola moet wel voorgestoofd worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176588