nangka (jackfruit) in kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr Nangka*
1000 ml kippenbouillon
1000 ml kokosmelk
2 theel. zout
1/2/ theel. zwarte peperkorrels gekneusd
Haluskan:
boemboe:
125 gr base jukut
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Schil de nangka en snijd deze in stukjes van 2,5x1 cm.
Verwarm de kippenbouillon en voeg hier aan toe de boemboe en de nangka stukjes. Breng het geheel aan de kook. Giet vervolgens de kokoksmelk er aan toe en laat dit onder voortdruend roeren sudderen totdat de nangka zacht is geworden en de saus wat is ingedikt.
Breng het geheel eventueel nog wat op smaak met wat peper en zout en bestrooi het voor het opdienen met bawang goreng.
* indien er geen nangka te krijgen is gebruik dan carambola, pompoen of koolraap. Carambola moet wel voorgestoofd worden.
ingrediënten:
750 gr Nangka*
1000 ml kippenbouillon
1000 ml kokosmelk
2 theel. zout
1/2/ theel. zwarte peperkorrels gekneusd
Haluskan:
boemboe:
125 gr base jukut
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Schil de nangka en snijd deze in stukjes van 2,5x1 cm.
Verwarm de kippenbouillon en voeg hier aan toe de boemboe en de nangka stukjes. Breng het geheel aan de kook. Giet vervolgens de kokoksmelk er aan toe en laat dit onder voortdruend roeren sudderen totdat de nangka zacht is geworden en de saus wat is ingedikt.
Breng het geheel eventueel nog wat op smaak met wat peper en zout en bestrooi het voor het opdienen met bawang goreng.
* indien er geen nangka te krijgen is gebruik dan carambola, pompoen of koolraap. Carambola moet wel voorgestoofd worden.