Beef Szechuan
biefstuk met bleekselderij en paprika
Ingrediënten:
500 gr biefstuk
1/2 lombok
4 eetl kecap asin
100 ml runderbouillon
2 eetl maizena
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
1/4 theel zout
1 theel szechuanpeper
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Ontpit de lombok en snijd deze fijn. Snijd de paprika in reepjes en de bleekselderij in stukjes van 2cm. rooster de szechuanpeper droog in een koekenpan.
Wentel het vlees door de olie. Verhit een wok en schoei het vlees snel dicht en schep het uit de wok. Voeg de bouillon en de kecap toe en meng hierdoor de maizena, de lombok, de szechuanpeper en het zout en roer dit totdat er een geboden saus ontstaat. Voeg dan de paprika en het selderij toe en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan het vlees toe en nog 1 minuut laten sudderen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Agar-Agar Coklat - pudding met cacao
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Kuping Lombok Idju - gebakken mosselen
- Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
- Nasi goreng daun jeruk - gebakken rijst met kip en jeruk purut
- Cah Tempe Caisim - roerbak van tempe met choisam
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...