Au Larm
Kruidig gestoofd rundvlees
Ingrediënten:
1000 gr riblappen
2 uien
15 cm jahe
11 teentjes knoflook
3 stukjes gedroogde mandarijnenschil
3 steranijs
2 theel szechuan peperkorrels
2 theel peperkorrels
4 eetl rijstwijn
3 eetl hoisinsaus
10 eetl kecap manis
3 eetl olie
water
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Schep het vlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat. Snijd de uien in vieren en de jahe in 12 plakjes. Voeg deze toe aan het vlees samen met 4 tenen knoflook, de mandarijnenschillen en de steranijs en laat dit zachtjes 2 uur sudderen.
Hak de overige knoflook fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook met de pepers voor 1 minuut. Voeg dan de kecap, de hoisin en en rijstwijn toe en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg dit bij het vlees en laat het geheel nog 1 uur zachtjes sudderen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Godog - gestoofde groenten en vlees in kruidige saus
- Laksa Ayam - kip in kokosmelksoep
- Sayap ayam tumis daun kedondong - gebakken kip in een frisse saus
- Gangan Ikan Kelik/lele - soep van meerval met cassave
- Gangan - vissoep met cassave uit Belitung
- Empal gelombrang - rundvleessoep
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Cram Cam
- Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...