Huá Dàn Xiā Rén -滑蛋虾仁
roerbak van garnalen met ei
Ingrediënten:
150 gr garnalen
1/2 theel zout
1/8 theel peper
1/2 theel maizena/tapioca
2 eetl olie
5 eieren
2 eetl water
1/2 theel zout
18 theel peper
1/4 theel sesam olie
Garnering:
1 lente-ui
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en meng deze met het zout, de peper en de maizena. Klop de eieren op met het water, het zout, de peper en de sesam olie. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en voeg de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur zijn verandert. Voeg het dan toe aan de eieren enn meng goed.
Voeg dan het geheel weer toe aan de pan en bak op laag vuur totdat de eieren bijna gekookt/gebakken zijn. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Baronang Bakar - Gebakken ikan baronang
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Gulai Taoco Nangka Muda - in kokosmelk gestoofde nangka met taoco
- Cah Topacai - pittig gestoofd met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...