Semur Kacang Merah
stoofschotel met rode bonen en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kacang merah (rode bonen / aduki bonen)
1 blok tahu
7 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
3 groene lomboks
2 cm jahe
500 ml water
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 eetl nootmuskaat
5 kruidnagels
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water en kook daarin de bonen halfgaar en giet af. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in schuine stukjes. Maal de kruidnagels fijn. Snijd de tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu, de salam, de sereh, de lomboks en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan het water toe, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kruidnagel en breng aan de kook. Voeg dan de bonen toe en de tahu en kook het geheel zachtjes langzaam gaar.