logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Kacang Merah
stoofschotel met rode bonen en tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kacang merah (rode bonen / aduki bonen)
1 blok tahu
7 sjalotjes
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
3 groene lomboks
2 cm jahe
500 ml water
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 eetl nootmuskaat
5 kruidnagels
2 eetl olie
water
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1/4 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan voldoende water en kook daarin de bonen halfgaar en giet af. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in schuine stukjes. Maal de kruidnagels fijn. Snijd de tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu, de salam, de sereh, de lomboks en de jahe voor 5 minuten. Voeg dan het water toe, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kruidnagel en breng aan de kook. Voeg dan de bonen toe en de tahu en kook het geheel zachtjes langzaam gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 111 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151460