Semur jengkol pedas kering
gestoofde Jengkol in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr jengkol/jering/Archidendron pauciflorum
6 sjalotjes
2 cm laos
4 salam blad
3 serehstengels
10 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel gemalen peper
2 theel nootmuskaat
800 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Week de peulen voor 3 dagen in water en ververs het water elke dag. Kook de peulen voor 15 minuten en laat deze uitlekken en plet deze daarna.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu, samen met de sjalotjes, de laos, de salam en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de jengkol, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en het water toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.