banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 9 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 10 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur jengkol pedas kering
gestoofde Jengkol in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr jengkol/jering/Archidendron pauciflorum
6 sjalotjes
2 cm laos
4 salam blad
3 serehstengels
10 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel gemalen peper
2 theel nootmuskaat
800 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Week de peulen voor 3 dagen in water en ververs het water elke dag. Kook de peulen voor 15 minuten en laat deze uitlekken en plet deze daarna.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu, samen met de sjalotjes, de laos, de salam en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan de jengkol, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en het water toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37920694