Sate padang asli
rundvlees sate met zurige saus
bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
2 asam kandis
1 theel zout
500 ml water
2 eetl rijstmeel
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
10 rode lomboks
2 eetl ketumbar
1 theel peper
1 theel jinten
9 sjalotjes
2 cm kunyit
2 cm jahe
2 cm laos
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de ketumbar en de jinten droog in een koekepan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de bumbu, de sereh, de jeruk purut blaadjes, het zout en de asem kandis toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en voeg het rijstmeel toe en kook het geheel verder totdat de saus gebonden is.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze bruin boven een houtkoolvuurtje. Giet de saus over de stokjes, bestrooi deze met de bawang goreng en serveer.