logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Rempah
rundvlees in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
4 jeruk purut blaadjes
2 kruidnagels
2 cm kaneel
1 sereh stengels
1 theel zout
1/4 theel peper
500 ml runderbouillon
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 groene lomboks
6 groen rawits
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2 cm kunyit
2 cm laos
1/2 theel ketumbar
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de kruidnagel, de kaneel en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan het vlees, de peper en het zout toe en meng alles goed. Voeg de bouillon toe en kook het geheel zachtjes totdat het vlees gaar is. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer. 

Add comment

Submit

who is online

We have 91 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151266