Daging Masak Rempah
rundvlees in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
4 jeruk purut blaadjes
2 kruidnagels
2 cm kaneel
1 sereh stengels
1 theel zout
1/4 theel peper
500 ml runderbouillon
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 groene lomboks
6 groen rawits
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2 cm kunyit
2 cm laos
1/2 theel ketumbar
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en plet deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de kruidnagel, de kaneel en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan het vlees, de peper en het zout toe en meng alles goed. Voeg de bouillon toe en kook het geheel zachtjes totdat het vlees gaar is. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.