Daging Masak Sambal
gestoofd rundvlees in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
10 peteh bonen
1 asam kandis
1 theel palmsuiker
1 theel zout
700 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu sambal:
9 rode lomboks
5 rode rawits
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
200 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde massa. Halveer de peteh bonen
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Dan al roerend het water, de peteh bonen, het zout, de palmsuiker en de asam kandis toevoegen en laat het geheel zachtjes gaar sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Acar Campur Mentah - gemengde groenten in het zuur
- Gulai Sapi Padang - curry van rundvlees uit Padang
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Manu Kinowu - gekruide gebakken kip uit Zuidoost-Sulawesi
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...