gebakken rundvlees in een tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
3 tomaten
4 eetl saus tomat (zie recept)
100 ml water
50 gr pinda's, gebakken
2 takjes koriander
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
1/2 theel jinten
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Hak de tomaten en de koriander fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten en het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan het water toe en kook op laag vuur en afgedekt totdat het vocht is verdampt.
Meng dan de pinda's, de saus tomat en de koriander erdoor en breng aan de kook. serveer.