Daging Masak Segar
gestoofd rundvlees in een pittige en frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
6 jeruk purut blaadjes
3 cm lengkuas/laos
8 rode rawits
4 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel nootmuskaat
2000 ml rundvleesbouillon
3 theel asamwater
3 takjes kemangi
1/2 limoen, sap
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de laos voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de rawits, de peper, het zout, de palmsuiker en de nootmuskaatoe en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar.
Schep dan het limoensap, het asamwater en de kemangi erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Garo Rica - gekruide tijgergarnalen uit Menado
- sambal goreng basah - rundvlees
- Tumis Sawi Asin Kacang Panjang - gebakken gezouten kool met kouseband
- Daging Suwir Cabai - kleine pittige stukjes rundvlees
- Sateh manis 2
- Botok teri mlandingan - gestoomde anchovies in bananenblad
- Lidah Sapi Saus Tomat - gesmoorde tong in tomatensaus
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een donkere kruidige kecapsaus
- Sambal Pelam - Sambal van mango
- Gehu - krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...