logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Segar
gestoofd rundvlees in een pittige en frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
6 jeruk purut blaadjes
3 cm lengkuas/laos
8 rode rawits
4 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel nootmuskaat
2000 ml rundvleesbouillon
3 theel asamwater
3 takjes kemangi
1/2 limoen, sap
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm kunyit, geroosterd
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de laos voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de rawits, de peper, het zout, de palmsuiker en de nootmuskaatoe en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar.
Schep dan het limoensap, het asamwater en de kemangi erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176532