Daging Masak Taoco
gekruid gebakken gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr rundvlees
2 cm jahe
700 ml water
olie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 steranijs
2 groene lomboks
1 lente-ui
3 eetl tauco
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg het vlees en de jahe toe en kook dit voor 15 minuten. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in 2x2cm grote stukken. Laat 350 ml bouillon achter in de pan. Verhit in pan voldoende olie en bak het vlees bruin en zet apart.
Snijd de ui in de lengte in dunne plakjes, de lomboks in dunne ringen, de lente-ui in stukjes en de knoflook fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook, de lomboks en de steranijs voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng. Vervolgens de tauco, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng. Dan de bouillon beetje bij beetje toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Schep dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Oseng labu siam jagung - gestoofde chayote met mais
- Tumis Kikil Bumbu Rawit - pittig gestoofd rund
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Babi utang asam pedis - Stoofpotje van wild zwijn
- Daging Goreng Kremes - gebakken rundvlees met gekruide rijst
- Gulai Bagar Terong - gestoofd vlees met kruiden en aubergine
- Gaeng Mussaman - rundvleescurry
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Udang cuka
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...