zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Gegodo - Gebakken gekruide tahu
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Lepat ubi - cassave snack uit Sumatra
- Pindang sapi - Friszure runderstoof
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Kambing Masak Pedas - Pittig gebakken geitenvlees
- Rendang ikan Iele - Meerval met gekruide saus
- Sateh manis jawa
- Ayam Jerit - gestoofde gebakken gekruide kip
Maekjeok - geroosterd gemarineerd varkensvlees


Maekjeok
geroosterd gemarineerd varkensvlees
Ingrediënten:
450 gr varkensvlees
Ingrediënten marinade:
1 1/2 eetl doenjang
1 eetl sojasaus
2 eetl rijstwijn/mirin
1 eetl palmsuiker
1 eetl honing of jocheong
2 kleine sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 theel limoen, sap
1 eetl sesame olie
1 theel peper
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Meng dan het vlees erdoor en laat dit tenminst 30 minuten marineren.
Verhit een grilpan (niet te heet) en bak het vlees gaar en totdat de marinade is gekarameliseerd. Serveer.
Lekker in een wrap van sla met ssamjang als dipsaus
geroosterd gemarineerd varkensvlees
Ingrediënten:
450 gr varkensvlees
Ingrediënten marinade:
1 1/2 eetl doenjang
1 eetl sojasaus
2 eetl rijstwijn/mirin
1 eetl palmsuiker
1 eetl honing of jocheong
2 kleine sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 theel limoen, sap
1 eetl sesame olie
1 theel peper
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakken. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Meng dan het vlees erdoor en laat dit tenminst 30 minuten marineren.
Verhit een grilpan (niet te heet) en bak het vlees gaar en totdat de marinade is gekarameliseerd. Serveer.
Lekker in een wrap van sla met ssamjang als dipsaus
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.