mie met kidney beans
Benodigdheden:
300 gr mie
240 gr kidney beans,
2 eetl lichte sojasaus,
1 blok tahu/tofu,
3 eetl olie,
10 teentjes knoflook,
2 eetl suiker,
4 eetl azijn,
200 ml water,
100 gr taugé,
10 stengels bieslook
1 eetl groene currypasta (zie recept)
garnering:
100 gr geroosterde pinda's,gehakt
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg hier de currypasta aan toe, gevolg door de blokjes tahu. Bak de tahu rondom bruin. Schep uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Bak in de wok/wadjan dan eerst de knoflook en voeg dan de mie, de kidney beans, de tofu, de sojasaus, de suiker, de azijn en het water toe en kook het todat de mie gaar is en het vocht is verdampt. Dan de taugé en de in stukjes geknipte bieslook toevoegen en nog 3 minuten al omscheppend bakken. Bestrooi het met de gehakte pinda's
300 gr mie
240 gr kidney beans,
2 eetl lichte sojasaus,
1 blok tahu/tofu,
3 eetl olie,
10 teentjes knoflook,
2 eetl suiker,
4 eetl azijn,
200 ml water,
100 gr taugé,
10 stengels bieslook
1 eetl groene currypasta (zie recept)
garnering:
100 gr geroosterde pinda's,gehakt
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg hier de currypasta aan toe, gevolg door de blokjes tahu. Bak de tahu rondom bruin. Schep uit de wok/wadjan en laat het uitlekken. Bak in de wok/wadjan dan eerst de knoflook en voeg dan de mie, de kidney beans, de tofu, de sojasaus, de suiker, de azijn en het water toe en kook het todat de mie gaar is en het vocht is verdampt. Dan de taugé en de in stukjes geknipte bieslook toevoegen en nog 3 minuten al omscheppend bakken. Bestrooi het met de gehakte pinda's