banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Sengkel Asam Buncis - rundvlees met boontjes in een frisse saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sengkel Asam Buncis
rundvlees met boontjes in een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees (schenkel)
500 ml water
100 gr sperziebonen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
3 groene tomaten
6 belimbing wuluh
2 theel kecap asim
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel asamwater
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Bewaar 400 ml bouillon.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de boontjes in stukjes van 4 cm. Halveer de belimbing.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de laos en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de boontjes toe en meng goed.
Vervolgens, de kecaps, het zout, de palmsuiker, de tomaten en de belimbing toevoegen. Dan de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40557798