Sengkel Asam Buncis
rundvlees met boontjes in een frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees (schenkel)
500 ml water
100 gr sperziebonen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
3 groene tomaten
6 belimbing wuluh
2 theel kecap asim
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel asamwater
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Bewaar 400 ml bouillon.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de boontjes in stukjes van 4 cm. Halveer de belimbing.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de laos en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de boontjes toe en meng goed.
Vervolgens, de kecaps, het zout, de palmsuiker, de tomaten en de belimbing toevoegen. Dan de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lazi
- Gay Yang Nam Pung - geroosterde honing kip
- Kailan tumis ayam taosi - gebakken kailan met kip
- Aunu Senebre - droog gebakken ansjovis met kokos uit Papua NG
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
- Daging Masak Habang - rood gestoofd rundvlees
- Telur areh - gestoomd gekruid ei
- Sambal Ikan Teri
- Temo coe pandan - traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan
- Daging Kelem - gebakken gekruid rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...