logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sengkel Asam Buncis
rundvlees met boontjes in een frisse saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees (schenkel)
500 ml water
100 gr sperziebonen
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
3 groene tomaten
6 belimbing wuluh
2 theel kecap asim
1 theel kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel asamwater
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Bewaar 400 ml bouillon.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de boontjes in stukjes van 4 cm. Halveer de belimbing.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de salam, de laos en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de boontjes toe en meng goed.
Vervolgens, de kecaps, het zout, de palmsuiker, de tomaten en de belimbing toevoegen. Dan de bouillon toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 79 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176473