stoofpot van gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
3 cm jahe
3 teentjes knoflook
1 theel zout
2000 ml water
Haluskan:
bumbu:
1/2 ui
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
5 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken, rasp de jahe en snijd de knoflook fijn. Meng het vlees met de jahe, de knoflook en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan het vlees toe ne kook dit zachtjes gaar. Schep het vlees uit de pan en zet apart evenals 100ml van de bouillon.
Snijd de ui in dunne reepjes, de knoflook in plakjes, rasp de jahe en snijd de lomboks en de lente-ui in dunne ringen. Verhit in een pan de olie en fruit de uit, de knoflook, de lomboks en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed. Vervolgens de kecaps, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Giet dan de bouillon toe en kook het geheel zachtjes gaar. Schep de lente-ui erdoor en serveer.