logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Serapah daging
Rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
olie
3 eetl. rijstemeel
75 ml water
3 eetl. olie (kokos)
3 salam blaadjes
zout naar smaak
voldoende heet water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. trasi bakar

Taburan:
garnering:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het hete water met het zout en kook hierin het vlees in 2 uur gaar. Snijd het vlees daarna in plakjes. Snijd de sjalotten en de knoflook voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de sjalotten en knoflook ieder apart bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het meel met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam voor 3 minuten. Voeg het zout en het meelwater toe en roer dit tot een saus. Leg de plakjes vlees op een schaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi het met de gebakken sjalotjes en knoflook.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421419