banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Serapah daging
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Serapah daging
Rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
olie
3 eetl. rijstemeel
75 ml water
3 eetl. olie (kokos)
3 salam blaadjes
zout naar smaak
voldoende heet water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. trasi bakar

Taburan:
garnering:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het hete water met het zout en kook hierin het vlees in 2 uur gaar. Snijd het vlees daarna in plakjes. Snijd de sjalotten en de knoflook voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de sjalotten en knoflook ieder apart bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het meel met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam voor 3 minuten. Voeg het zout en het meelwater toe en roer dit tot een saus. Leg de plakjes vlees op een schaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi het met de gebakken sjalotjes en knoflook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 289 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558693