Rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
olie
3 eetl. rijstemeel
75 ml water
3 eetl. olie (kokos)
3 salam blaadjes
zout naar smaak
voldoende heet water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. trasi bakar
Taburan:
garnering:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het hete water met het zout en kook hierin het vlees in 2 uur gaar. Snijd het vlees daarna in plakjes. Snijd de sjalotten en de knoflook voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de sjalotten en knoflook ieder apart bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het meel met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam voor 3 minuten. Voeg het zout en het meelwater toe en roer dit tot een saus. Leg de plakjes vlees op een schaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi het met de gebakken sjalotjes en knoflook.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
olie
3 eetl. rijstemeel
75 ml water
3 eetl. olie (kokos)
3 salam blaadjes
zout naar smaak
voldoende heet water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. trasi bakar
Taburan:
garnering:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het hete water met het zout en kook hierin het vlees in 2 uur gaar. Snijd het vlees daarna in plakjes. Snijd de sjalotten en de knoflook voor de garnering in plakjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de sjalotten en knoflook ieder apart bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het meel met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam voor 3 minuten. Voeg het zout en het meelwater toe en roer dit tot een saus. Leg de plakjes vlees op een schaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi het met de gebakken sjalotjes en knoflook.