Sie Asam Pedah
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
9 sjalotjes
50 gr asam sunti
50 gr geraspte kokos, geroosterd en gepureerd
1 limoen, sap
200 ml water
Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
6 teentjes knoflook
8 rode lomboks, ontpit
5 rode rawits
8 cm jahe
8 cm lengkuas/laos
5 cm kunyit
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng al knijpen het vlees met de sjalotjes en de asam sunti. Wrijf dan het vlees in met de bumbu en laat het 10 minuten marineren. Meng dan de kokos erdoor.
Verhit een pan het voeg het gekruide vlees toe samen met het water en kook het vlees op middelhoog vuur gaar. Meng dan het limoensap erdoor en kook het totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rica Kacang Panjang Jamur Tiram - pittige boontjes met oesterzwam
- Semur Udang - gestoofde gekruide garnalen in donkere saus
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Be pasih mepanggang - Gemarineerde gegrilde vis
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Tumis Pokcoy Taoco - roerbak van paksoi met taoco
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Empal Harum - kruidig drooggebakken rundvlees
- Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...