Sie Reboh
gestoofd gekruid rundvlees uit Aceh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
4 asam sunti
2000 ml water
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 cm kunyit
3 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in grote stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de asam sunti en breng aan de kook. Daarna zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus
- Piendang Kuning - Gestoofde gele kip
- samgyeopsal gui - geroosterd buikspek
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
- Oseng Daging Wijen - gestoofd rundvlees met sesam
- Sumpia - andere loempia
- Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze
- Sayur piendang kuning - zurige gele vlees-groentesoep
- Jamur Kecap Manis - gebakken paddenstoelen in kecapsaus
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...