Thaise mihoen goreng
ingrediënten:
100 gr mihoen (rijst vermicelli)
100 gr tahu/tofu, julliene gesneden
500 ml olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 cm gember (jahe/djahé) geraspt
150 gr kip of varkens gehakt
100 gr garnalen, fijngehakt
1 eetl azijn
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl gula jawa of bruine suiker
2 eetl chilisaus
1 theel rode rawits, gehakt
2 kleine bolletjes ingemaakte knoflook, gehakt
1 kopje verse korianderblaadjes
50 gr bieslook, gehakt
bereiding:
Wel de mihoen voor 1 minuut in heet water, laat het dan uitlekken en afkoelen voor 20 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de tahu toe en bak dit gedurende 1 minuut of tot het goudbruin wordt. Schep de tahu uit de pan.
Voeg de minhoen in beetjes toe in de wok en bak dit 10 seconden totdat het krokant gebakken is. schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie op een eetlepel na uit de pan en bak daarin de knoflook, de gember, het gehakt en de garnalen. Bak dit voor 2 minuten Voeg dan de azijn, de vissaus, de gula jawa, de chilisaus en de rawits toe en bak dit totdat het vocht kookt.
Dan de mihoen, de tahu toevoegen en goed omroeren, dan vlug de ingemaakte knoflook, de bieslook en de koriander er doorheen scheppen.
100 gr mihoen (rijst vermicelli)
100 gr tahu/tofu, julliene gesneden
500 ml olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 cm gember (jahe/djahé) geraspt
150 gr kip of varkens gehakt
100 gr garnalen, fijngehakt
1 eetl azijn
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl gula jawa of bruine suiker
2 eetl chilisaus
1 theel rode rawits, gehakt
2 kleine bolletjes ingemaakte knoflook, gehakt
1 kopje verse korianderblaadjes
50 gr bieslook, gehakt
bereiding:
Wel de mihoen voor 1 minuut in heet water, laat het dan uitlekken en afkoelen voor 20 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de tahu toe en bak dit gedurende 1 minuut of tot het goudbruin wordt. Schep de tahu uit de pan.
Voeg de minhoen in beetjes toe in de wok en bak dit 10 seconden totdat het krokant gebakken is. schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie op een eetlepel na uit de pan en bak daarin de knoflook, de gember, het gehakt en de garnalen. Bak dit voor 2 minuten Voeg dan de azijn, de vissaus, de gula jawa, de chilisaus en de rawits toe en bak dit totdat het vocht kookt.
Dan de mihoen, de tahu toevoegen en goed omroeren, dan vlug de ingemaakte knoflook, de bieslook en de koriander er doorheen scheppen.