banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Mee Grob - Thaise mihoen goreng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Mee Grob
Thaise mihoen goreng
ingrediënten:
100 gr mihoen (rijst vermicelli)
100 gr tahu/tofu, julliene gesneden
500 ml olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 cm gember (jahe/djahé) geraspt
150 gr kip of varkens gehakt
100 gr garnalen, fijngehakt
1 eetl azijn
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl gula jawa of bruine suiker
2 eetl chilisaus
1 theel rode rawits, gehakt
2 kleine bolletjes ingemaakte knoflook, gehakt
1 kopje verse korianderblaadjes
50 gr bieslook, gehakt

bereiding:
Wel de mihoen voor 1 minuut in heet water, laat het dan uitlekken en afkoelen voor 20 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de tahu toe en bak dit gedurende 1 minuut of tot het goudbruin wordt. Schep de tahu uit de pan.
Voeg de minhoen in beetjes toe in de wok en bak dit 10 seconden totdat het krokant gebakken is. schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie op een eetlepel na uit de pan en bak daarin de knoflook, de gember, het gehakt en de garnalen. Bak dit voor 2 minuten Voeg dan de azijn, de vissaus, de gula jawa, de chilisaus en de rawits toe en bak dit totdat het vocht kookt.
Dan de mihoen, de tahu toevoegen en goed omroeren, dan vlug de ingemaakte knoflook, de bieslook en de koriander er doorheen scheppen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38713946