banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Mee Grob - Thaise mihoen goreng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Mee Grob
Thaise mihoen goreng
ingrediënten:
100 gr mihoen (rijst vermicelli)
100 gr tahu/tofu, julliene gesneden
500 ml olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 cm gember (jahe/djahé) geraspt
150 gr kip of varkens gehakt
100 gr garnalen, fijngehakt
1 eetl azijn
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl gula jawa of bruine suiker
2 eetl chilisaus
1 theel rode rawits, gehakt
2 kleine bolletjes ingemaakte knoflook, gehakt
1 kopje verse korianderblaadjes
50 gr bieslook, gehakt

bereiding:
Wel de mihoen voor 1 minuut in heet water, laat het dan uitlekken en afkoelen voor 20 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de tahu toe en bak dit gedurende 1 minuut of tot het goudbruin wordt. Schep de tahu uit de pan.
Voeg de minhoen in beetjes toe in de wok en bak dit 10 seconden totdat het krokant gebakken is. schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie op een eetlepel na uit de pan en bak daarin de knoflook, de gember, het gehakt en de garnalen. Bak dit voor 2 minuten Voeg dan de azijn, de vissaus, de gula jawa, de chilisaus en de rawits toe en bak dit totdat het vocht kookt.
Dan de mihoen, de tahu toevoegen en goed omroeren, dan vlug de ingemaakte knoflook, de bieslook en de koriander er doorheen scheppen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40326287