Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Mee Grob - Thaise mihoen goreng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mee Grob
Thaise mihoen goreng
ingrediënten:
100 gr mihoen (rijst vermicelli)
100 gr tahu/tofu, julliene gesneden
500 ml olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 cm gember (jahe/djahé) geraspt
150 gr kip of varkens gehakt
100 gr garnalen, fijngehakt
1 eetl azijn
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl gula jawa of bruine suiker
2 eetl chilisaus
1 theel rode rawits, gehakt
2 kleine bolletjes ingemaakte knoflook, gehakt
1 kopje verse korianderblaadjes
50 gr bieslook, gehakt

bereiding:
Wel de mihoen voor 1 minuut in heet water, laat het dan uitlekken en afkoelen voor 20 minuten.
Verhit in een wok/wadjan de olie en voeg de tahu toe en bak dit gedurende 1 minuut of tot het goudbruin wordt. Schep de tahu uit de pan.
Voeg de minhoen in beetjes toe in de wok en bak dit 10 seconden totdat het krokant gebakken is. schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie op een eetlepel na uit de pan en bak daarin de knoflook, de gember, het gehakt en de garnalen. Bak dit voor 2 minuten Voeg dan de azijn, de vissaus, de gula jawa, de chilisaus en de rawits toe en bak dit totdat het vocht kookt.
Dan de mihoen, de tahu toevoegen en goed omroeren, dan vlug de ingemaakte knoflook, de bieslook en de koriander er doorheen scheppen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 223 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022676