zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rawon Daging
- Foo yong hay - omelet met krab
- Yum Tawai - gemengede groenten met saus
- Pla Samlee Dad Deow - Gebakken vis met mangosalade
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Pad mee korat ped - Bami Korat wijze
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Kho Phat - gebakken rijst
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
Mee Grob 2 - gebakken noedels


Mee Grob 2
gebakken noedels
gebakken noedels
Benodigdheden:
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl sojasaus
2 limoenen (sap)
3 eetl azijn
3 eetl gula jawa
olie
180 gr rijstnoedels
4 licht opgeklopte eieren
2 sjalotten
4 gehakte teentjes knoflook
5 rawit
360 gr varkensvlees, kip of vis
garnering:
2 lente-uitjes
Bereiding:
Klop de eieren op en snijd de sjalotten, de knfolkook en de rawits fijn. Snijd ook het vlees fijn. Meng de nampla, de sojasaus, de azijn, de suiker en het limoensap in een kom. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst 30 gr. noedels voor 10-15 seconden totdat deze knapperig zijn. Laat het vervolgens op keukenpaier uitlekken. Herhaal totdat alle noedels gebakken zijn. Giet het eiermengsel langzaam draaiend in de wok/wadjan en bak dit bruin. Laat op dit uitlekken.
Laat 2-3 eetl olie in de wok/wadjan achter en bak de sjalotten, de knoflook en de rwaits in 3 minuten goudbruin. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin, dan het sausmengsel toevoegen en laat dit zachtjes inkoken. Vervolgens de noodels en het ei toevoegen en goed roeren. Garneer met in stukjes gesneden lente-ui.
2 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl sojasaus
2 limoenen (sap)
3 eetl azijn
3 eetl gula jawa
olie
180 gr rijstnoedels
4 licht opgeklopte eieren
2 sjalotten
4 gehakte teentjes knoflook
5 rawit
360 gr varkensvlees, kip of vis
garnering:
2 lente-uitjes
Bereiding:
Klop de eieren op en snijd de sjalotten, de knfolkook en de rawits fijn. Snijd ook het vlees fijn. Meng de nampla, de sojasaus, de azijn, de suiker en het limoensap in een kom. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst 30 gr. noedels voor 10-15 seconden totdat deze knapperig zijn. Laat het vervolgens op keukenpaier uitlekken. Herhaal totdat alle noedels gebakken zijn. Giet het eiermengsel langzaam draaiend in de wok/wadjan en bak dit bruin. Laat op dit uitlekken.
Laat 2-3 eetl olie in de wok/wadjan achter en bak de sjalotten, de knoflook en de rwaits in 3 minuten goudbruin. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin, dan het sausmengsel toevoegen en laat dit zachtjes inkoken. Vervolgens de noodels en het ei toevoegen en goed roeren. Garneer met in stukjes gesneden lente-ui.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.