zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Pasteitjes
- Ojinguh bokkeum - pittige roergebakte inktvis
- Sayur bening - Sajoer van Indische spinazie en maïs
- Telor asin - zoute eieren
- Kongjang, kongjorim - sojabonen (banchan)
- Koyabu - Gestoomde kokosballetjes
- Gra-doo Mu Tod Gartiem - gebakken spare-ribs met knoflook
- Gungjungddeokbokki - Rijstcake met groente en rundvlees
- Pekingeend
- Paad Fak Thong Sei Kai - gebakken pompoen met ei
Noedelsalade


Noedelsalade
Ingrediënten:
250 gr brede rijstnoedels
zout en peper naar smaak
3 tomaten
3 lente-uitjes
ingrediënten saus:
50 gr geroosterde amandelen
3 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
30 gr korianderblaadjes
20 gr peterselieblaadjes
100 ml pindaolie
1 limoenschil gerapst
2 theel sesamolie
zout en peper naar smaak
ingrediënten vlees:
2 eetl sojasaus
2 cm gember (jahe/djahé)
2 teentje knoflook
1 theel honing
zout en peper naar smaak
300 gr varkenshaas
3 eetlepels olie
garnering:
korianderblaadjes
peterselieblaadjes
40 gr grofgehakte blanke amandelen
Bereiding:
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaten in partjes. Kook de mie beetgaar, laat het uitlekken en afkoelen en meng de tomaar en de lente-uitjes erdoor. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een saus. Eventueel wat extra olie toevoegen als het te dik blijft.
Snijd het vlees in dunne plakjes, rasp de gember en snij de knoflook zeer fijn. Meng de ingrediënten voor het vlees goed door elkaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten bruin en gaar. Laat het vlees daarna uitlekken. Meng vervolgens de mie met het vlees en giet de saus erover. Garneer met grof gesneden koriander, peterselie en de amandelen.
250 gr brede rijstnoedels
zout en peper naar smaak
3 tomaten
3 lente-uitjes
ingrediënten saus:
50 gr geroosterde amandelen
3 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)
30 gr korianderblaadjes
20 gr peterselieblaadjes
100 ml pindaolie
1 limoenschil gerapst
2 theel sesamolie
zout en peper naar smaak
ingrediënten vlees:
2 eetl sojasaus
2 cm gember (jahe/djahé)
2 teentje knoflook
1 theel honing
zout en peper naar smaak
300 gr varkenshaas
3 eetlepels olie
garnering:
korianderblaadjes
peterselieblaadjes
40 gr grofgehakte blanke amandelen
Bereiding:
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de tomaten in partjes. Kook de mie beetgaar, laat het uitlekken en afkoelen en meng de tomaar en de lente-uitjes erdoor. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een saus. Eventueel wat extra olie toevoegen als het te dik blijft.
Snijd het vlees in dunne plakjes, rasp de gember en snij de knoflook zeer fijn. Meng de ingrediënten voor het vlees goed door elkaar. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten bruin en gaar. Laat het vlees daarna uitlekken. Meng vervolgens de mie met het vlees en giet de saus erover. Garneer met grof gesneden koriander, peterselie en de amandelen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.