zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Babi Woku - geroosterd speenvarken
- Ampyang - gebakken gesuikerde pinda's
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa
- Tum Siap - Gekruid kipgehakt in bananenblad
- Gaeng Haang Lae - gekruid vlees
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
- Ayam Ingkung 2 - Mild gekruide kip
- Ayam Padang
Por Pear Guong - thaise lumpia's met garnalen


Por Pear Guong
thaise lumpia's met garnalen
Ingrediënten:
10 lumpia vellen
10 tijgergarnalen / gamba's
1 eetl kecap asin
2 rode rawits
6 koriander blaadjes
1/2 theel peper
olie
garnering:
zoete pruimen saus
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat het staartstukje zitten. Hak de rawits en de koriander fijn en meng dit met de peper, de kecap en de garnalen en laat het geheel 5 minuten marineren. Leg een garnaal met wat van de marinade op een lumpiavel en rol deze op maar laat het staartstuk uitsteken. Verhit in een wok voldoende olie en bak de lumpia's in 5 minuten goudbruin. Daarna laten uitlekken en serveer het met de pruimen saus.
thaise lumpia's met garnalen
Ingrediënten:
10 lumpia vellen
10 tijgergarnalen / gamba's
1 eetl kecap asin
2 rode rawits
6 koriander blaadjes
1/2 theel peper
olie
garnering:
zoete pruimen saus
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat het staartstukje zitten. Hak de rawits en de koriander fijn en meng dit met de peper, de kecap en de garnalen en laat het geheel 5 minuten marineren. Leg een garnaal met wat van de marinade op een lumpiavel en rol deze op maar laat het staartstuk uitsteken. Verhit in een wok voldoende olie en bak de lumpia's in 5 minuten goudbruin. Daarna laten uitlekken en serveer het met de pruimen saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.