Por Pear Guong
thaise lumpia's met garnalen
Ingrediënten:
10 lumpia vellen
10 tijgergarnalen / gamba's
1 eetl kecap asin
2 rode rawits
6 koriander blaadjes
1/2 theel peper
olie
garnering:
zoete pruimen saus
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze maar laat het staartstukje zitten. Hak de rawits en de koriander fijn en meng dit met de peper, de kecap en de garnalen en laat het geheel 5 minuten marineren. Leg een garnaal met wat van de marinade op een lumpiavel en rol deze op maar laat het staartstuk uitsteken. Verhit in een wok voldoende olie en bak de lumpia's in 5 minuten goudbruin. Daarna laten uitlekken en serveer het met de pruimen saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Bola Daging Pedas - gestoofde gehaktballetjes in pittige donkere saus
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Rendang Ceker Ayam - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Ayam Goreng Yogya - gebakken kip uit Yogyakarta
- Bebek Menjatnjat - Gestoofde eend in kerrie-kokosmelk
- Brongkos daging
- Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip
- Sambal Bogor - een kruidige sambal
- Sambal Goreng Peria - pittig gebakken sopropo
- Goreng Jariang - gebakken en gekruide jengkol
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...