1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pho-Pbia
20 Thaise loempia's
Ingrediënten:
20 lumpiavellen (20 x 20 cm).
100 gr mihoen/laksa/soe-oen (ieders voorkeur)
100 gr witte kool (julliene gesneden)
50 gr wortel (julliene gesneden)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
2 eetl olie
250 gr rundergehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl oestersaus
1 eiwit

Bereiding:
Week de mihoen/lakse/soe-oen in warm water totdat het gaar is. Laat het uitlekken en knip/snijd het in kortere stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daanin de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Dan de groenten en de mihoen/laksa/soe-oen toevoegen samen met de vissaus, de oestersaus en de gula jawa. Bak alles nog 4 minuten door totdat het vocht is verdampt. Het mengsel laten afkoelen en eventueel laten uitlekken.

Schep dan op ieder vel 2 eetlepels van het vlees/groentemengsel en vouw het dicht als een rolletje. Bestrijk de flap met eiwit om het goed te sluiten.

Verhit in een wok/wadjan veel olie en frituur daarin de rolletjes goudbruin in ongeveer 3 minuten.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645488