20 Thaise loempia's
Ingrediënten:
20 lumpiavellen (20 x 20 cm).
100 gr mihoen/laksa/soe-oen (ieders voorkeur)
100 gr witte kool (julliene gesneden)
50 gr wortel (julliene gesneden)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
2 eetl olie
250 gr rundergehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl oestersaus
1 eiwit
Bereiding:
Week de mihoen/lakse/soe-oen in warm water totdat het gaar is. Laat het uitlekken en knip/snijd het in kortere stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daanin de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Dan de groenten en de mihoen/laksa/soe-oen toevoegen samen met de vissaus, de oestersaus en de gula jawa. Bak alles nog 4 minuten door totdat het vocht is verdampt. Het mengsel laten afkoelen en eventueel laten uitlekken.
Schep dan op ieder vel 2 eetlepels van het vlees/groentemengsel en vouw het dicht als een rolletje. Bestrijk de flap met eiwit om het goed te sluiten.
Verhit in een wok/wadjan veel olie en frituur daarin de rolletjes goudbruin in ongeveer 3 minuten.
20 lumpiavellen (20 x 20 cm).
100 gr mihoen/laksa/soe-oen (ieders voorkeur)
100 gr witte kool (julliene gesneden)
50 gr wortel (julliene gesneden)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
2 eetl olie
250 gr rundergehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl oestersaus
1 eiwit
Bereiding:
Week de mihoen/lakse/soe-oen in warm water totdat het gaar is. Laat het uitlekken en knip/snijd het in kortere stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daanin de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Dan de groenten en de mihoen/laksa/soe-oen toevoegen samen met de vissaus, de oestersaus en de gula jawa. Bak alles nog 4 minuten door totdat het vocht is verdampt. Het mengsel laten afkoelen en eventueel laten uitlekken.
Schep dan op ieder vel 2 eetlepels van het vlees/groentemengsel en vouw het dicht als een rolletje. Bestrijk de flap met eiwit om het goed te sluiten.
Verhit in een wok/wadjan veel olie en frituur daarin de rolletjes goudbruin in ongeveer 3 minuten.