Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Pho-Pbia - Thaise loempia's

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pho-Pbia
20 Thaise loempia's
Ingrediënten:
20 lumpiavellen (20 x 20 cm).
100 gr mihoen/laksa/soe-oen (ieders voorkeur)
100 gr witte kool (julliene gesneden)
50 gr wortel (julliene gesneden)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
2 eetl olie
250 gr rundergehakt
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 eetl oestersaus
1 eiwit

Bereiding:
Week de mihoen/lakse/soe-oen in warm water totdat het gaar is. Laat het uitlekken en knip/snijd het in kortere stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daanin de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Dan de groenten en de mihoen/laksa/soe-oen toevoegen samen met de vissaus, de oestersaus en de gula jawa. Bak alles nog 4 minuten door totdat het vocht is verdampt. Het mengsel laten afkoelen en eventueel laten uitlekken.

Schep dan op ieder vel 2 eetlepels van het vlees/groentemengsel en vouw het dicht als een rolletje. Bestrijk de flap met eiwit om het goed te sluiten.

Verhit in een wok/wadjan veel olie en frituur daarin de rolletjes goudbruin in ongeveer 3 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911996